BAZAAR PERFUME

Perfume,EDP,EDT & EDC

Posted on: November 2, 2008

Apakah yang membezakan antara Perfume, Eau de Parfum (EDP), Eau de Toilette (EDT) and Eau de Cologne (EDC) ?

Perbezaan yang ketara adalah dari segi kandungan minyak pati yang terdapat di dalam setiap pewangi tersebut. Minyak Pati ini di panggil “juice”. Kandungan pati “juice” yang paling tinggi terdapat di dalam perfume (ataupun parfum). Seterusnya, Eau de Parfum, Eau de Toilette dan yang terakhir Eau de Cologne. After Shave terdapat kandungan pati yang paling sedikit. Semakin tinggi kandungan minyak pati, semakin lama ketahanan bau sesuatu pewangi tersebut dan sedikit kuantiti yang harus anda guna.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Tawaran Menarik – Voucher Online

Memperkenalkan "VOUCHER BAZAR PERFUME ONLINE" Nikmati harga lebih lebih rendah dengan hanya menebus voucher online anda hari ini. Dapatkan voucher (worth it for RM5) anda hari ini dengan hanya membuat pembelian sekurang-kurang nya satu botol. Setiap pembelian sebotol = sekeping voucher online RM5 Voucher online terkumpul (worth it RM50 = V01+V02+....V10) boleh digunakan dalam masa 6 bulan daripada tarikh pembelian pertama anda. Ayuh...mulakan pembelian anda dan nikmati harga yang lebih rendah dengan pembelian kedua dan seterusnya. Semua ini dan banyak lagik tawaran menarik..hanya boleh di dapati di "BAZAR PERFUME" kami.

Maklumat Lanjut

Sebarang pertanyaan hubungi : 012-6539340 - Rini atau pun email kepada rinirahmat@gmail.com Kami bersedia melayan sebarang pertanyaan @ kemusykilan anda...

SCENT Archive

SCENT Stats

  • 4,925 hits
Advertisements
%d bloggers like this: